Sosyal Medya

Dünya

İsrail Meclisi'nde Mavi Marmara kavgası | VİDEO

İsrail parlamentosunda, Türkiye ile imzalanan anlaşma hakkında konuşan Ortak Liste üyesi Arap milletvekili Hanin Zuabi, Mavi Marmara yardım gemisine saldıran işgal güçlerini 'katil' olarak niteleyince kavga çıktı



Ä°srail parlamentosunda, Türkiye ile imzalanan anlaÅŸma hakkında konuÅŸan Ortak Liste üyesi Arap milletvekili Hanin Zuabi, kendisinin de bulunduÄŸu Mavi Marmara gemisine baskın düzenleyen Ä°srail askerlerini ‘katil’ olarak niteleyince salon karıştı.

Mayıs 2010’da Gazze’ye yardım götürmeye çalışırken Ä°srail askerlerinin baskını sonucu 9 kiÅŸinin öldüğü Mavi Marmara gemisinde bulunması büyük tartışma yaratan Zuabi, Knesset’te yaptığı konuÅŸmada, Ä°srail’in Türkiye’ye tazminat ödemeyi kabul ederek suçunu kabul ettiÄŸini belirtti.

‘ÖZÃœR DÄ°LEMESÄ° GEREKEN SÄ°ZSÄ°NÄ°Z’

Hükümetin 6 yıldır kendisine yaptığı baskı nedeniyle özür dilemesi gerektiÄŸini de kaydeden Zuabi’nin sözleri, birçok milletvekili tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Bazı milletvekilleri bağırarak kürsüye yürürken Knesset BaÅŸkanı Hamad Amar, Zuabi’den özür dilemesini istedi.

Zuabi ise Mavi Marmara’da 9 kiÅŸinin öldüğünü hatırlatarak “Ä°nsanları öldüren Ä°srail askerleri özür dilemeli, siz özür dilemelisiniz” dedi.

Bağırışlar üzerine Zuabi kürsüden inmeye zorlanırken, daha sonra söz alan Yesh Atid milletvekili Mickey Levy, “Zuabi askerlerimize katil diyemez. O buraya ait deÄŸil” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.